Bejegyzések ‘torkos csütörtök’ címkével

Torkos csütörtök után mi következik?

Torkos vagy Mozgós Péntek?

…….vagy éppen Böjti Wellness?

 

Nem elég, hogy a magyar hagyományok megengedik, sőt kötelezővé teszik a Torkos Csütörtöki zabálást, ügyes marketing fogásként egyesek Torkos Pénteket hirdetnek, sőt egész hétvégi dőzsölésre hívnak további akár 50 %-os kedvezményekkel.

Nekem szimpatikusabb egy másik immár wellness megoldás, amikor a Torkos Csütörtököt a Mozgós Péntek követi, amikor az akcióhoz csatlakozó fitnesz- és konditermek, sportlétesítmények, szállodák sport- és wellness központjai valamint gyógyfürdői a napi belépő árából 50 százalék kedvezményt nyújtanak a mozogni vágyó vendégeknek.

Ilyen lehetőségek kínálnak az alábbi honlapok:

Másik remek megoldásként javaslom, hogy a 40 napos böjti időszakban a ma divatos Wellness programokon vegyünk részt, ahol akár természetgyógyászok ajánlásával javasolják a szervezet tavaszi méregtelenítését a különböző kúrák széles tárházával. Szükségünk van rá!

 

Nincs megjegyzés

Lassan vége a farsangi időszaknak! Ki hova megy torkoskodni csütörtökön?

Az idén nagyon rövid a farsangi időszak.

 
Kevés idő volt bálozni, mulatozni.

Manapság nem trendi a maskarázás, jelmezbálozás. Nemrégiben még szerveztem farsangi házibulikat, ahol nagyon jókat mulattunk a barátainkkal. Minden évben megrendeztem és persze mindig mindenki le akart beszélni, hogy olyan ciki, meg már öregek vagyunk és egyébként is – kinek van erre ideje, energiája. Nem hagytam magam, és ahogy közeledett a jelmezbál ideje, mindenki egyre lelkesebben keresgélte az ötleteket, varrt, alkotott. És a végén mindig óriási buli volt.

Milyen jól szórakozunk még ma is ezeken a régi jelmezes fotóinkon!

Farsangkor nem divat ma már jelmezbe öltözni, alakoskodni. (Helyette alakoskodunk egész évben.)

Úgy működünk felnőttként, ahogy a Kisherceg üzletembere mondja:

Én komoly ember vagyok, én nem fecsérlem léhaságokra az időmet!

 

…de hogy is van ez a torkoskodással?!!!

Február 23-án Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére 2006 óta évente felelevenítetik a torkos csütörtök néphagyományát. 2010-ben már több mint 1300 étteremben mintegy 200 ezer vendég torkoskodott 50 % kedvezménnyel.

Remek és követendő akciónak tartom ezt, és szeretnék némi kulturális, hagyományőrző tudással én is hozzájárulhatni az élményhez. Tovább »

Nincs megjegyzés

Személyes Utazásaim Tárháza