Ismét zakatol a mikulásvonat Miskolc és Lillafüred között

Egyszer volt hol nem volt élt egyszer a kisázsiai Myra városában egy jóságos püspök, akinek Miklós volt a neve. Élt a püspök városában egy szegény ember, akinek három leánya volt. Szépségük nem volt elegendő a férjhez menéshez, mert a szegénységükből nem futotta hozományra. Így az a sors várt rájuk, hogy hajadonok maradnak. Miklós a myrai püspök egy éjjel egy arannyal telt erszényt tett a szegény ember ablakába, ami elegendő volt az legidősebb leány férjez meneteléhez.

A lakodalom után egy következő éjjel Miklós újabb erszényt rakott a szegény ember ablakába és gy a második lány is elkelhetett.

A harmadik esetben az ablak zárva volt, mert kint nagyon hideg volt. Miklós püspök ekkor felmászott a tetőre és a nyitott kéményen át dobta be az aranyat, a harmadik lány éppen akkor kötötte fel harisnyáját száradni a kémény alá. A keszkenőbe rakott arany éppen belehullott a harisnyába.

A szegény ember a harmadik alkalommal megleste az adakozót, hogy megköszönje neki az ajándékot, de Miklós azt mondta, hogy egyedül Istennek tartoznak köszönettel.

Szent Miklós ünnepén bizony már sokszor tél van,
ezért a Mikulás hosszú piros bundában érkezik és reggelre az ablakokba rakott kitisztított csizmácskákat évről élvre megtölti ajándékokkal.

      

 Hogy mivel érkezik a Mikulás? Rénszarvas szánon, vagy kisvonattal?

Bizony sok dolga akad ezen az egy napon, ezért sokféle közlekedési eszközt használ, és Miskolctól Lillafüredig a helyi kisvasutat használja.

A szerencsésebbek együtt utazhatnak vele a lillafüredi mesebirodalomba, ahol találkozhatnak meseország lakóival: Süsüvel, a Százholdas Pagony hőseivel, Aprajafalva törpjeivel, az erdő orvosával, Doktor Bubóval, valamint a jubileumi, 10. mikulásvonat új meglepetés szereplőivel, Pinokkióval, a nagy zöld ogréval, Shrekkel, Fionával és a cserfes Szamárral is.

Az egyórás játék végén a zenélő kincses ládából mindenki megkaphatja a várva várt csomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra.

Van még egy jó hírem, nem csak egy nap az világ!

2012. november 29. (csütörtök) és december 19. (szerda) között a menetrend szerint napi 2 – 4 vonattal, összesen 84 alkalommal közlekedik a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a Lillafüredi Mesebirodalomba.

A Diósgyőri Mikulásvonat® nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban a mesevilág kedvenc szereplői várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra.

Már csak két hét! Még időben szólok!

El kell kezdeni szervezni a programot, tisztítani a csizmácskákat és megírni a kívánság levélkéket!

Diósgyőri Mikulásvonat®

jegyvásárlás

Tetszett a cikk, feliratkozom hasonló témájú hírlevelekre!