Szeretettel meghívunk egy izgalmas utazásra a borok és az irodalom világába

2017. november 9-én este 18 órára a

Gödöllői Városi Könyvtár Irodalmi Kávézójába!

Az IRKA borkóstolóval egybekötött felolvasóestjének vendége lesz hazánk egyik legismertebb sommelierjé.

Kovács Antal, pályáját a rendszerváltás idejében, 1989-ben kezdte. Végigjárta a vendéglátás szamárlétráját, és közben mindent megtanult a borról, amit csak lehet! Ő volt az első olyan sommelier, aki Magyarországon háromszor is (1994.,1995.,1997.) elnyerte a magyar bajnoki címet a sommelier-ek versenyében, és ezzel elsőként lett örökös magyar bajnok. Sommelier-ként az ország egyik legnevesebb éttermében, a Gundelben dolgozott 7 évet, majd innen Zwack Péter csábította magához. Jelenleg egy kis csapattal a háta mögött a saját – kézműves borokat gondozó – webshopját üzemelteti. Antal ismertségét nem csak a szakmai eredményeinek köszönheti, hanem annak is, hogy igazi karakter, nem véletlen, hogy gyakran kérik fel szereplésre tévék, rádiók, és újságok is. Ezért is találkozhatott vele korábban az RTL Klub több műsorában (Receptklub, EstiShowder), a TV2 vagy éppen az OzoneNetwork műsoraiban. A TV szereplések mellett hallhatta a vele készült riportokat a Kossuth Rádió, Gazdasági Rádió, vagy éppen az InfoRádió adásaiban.

Mit kínálunk ezen az estén a GASZTRO NOVELLÁK felolvasása közben?

  1. Házi ropogós libatepertő – Csutorás Ferenc Egri Rosé 2016

Szemet gyönyörködtető narancsos megjelenés. Illatában szőlő és piros bogyósgyümölcsök jelennek meg tömött sorokban. Kóstolva száraz, eleven savérzet, könnyed test jellemzik. Ízében jön, lát és győz a gyümölcsösség, de úgy ahogy ezt egy kézműves bortól el is várjuk: szépen határozottan, de nem túlzó módon kapjuk az aromákat. Tudják: szőlőből van!

2. Rozmaringos kacsamájpástétom – Ráspi Soproni Rosé 2016

Közepes intenzitású narancsos megjelenés. Illatában lédús piros bogyósgyümölcsök tömörülnek, elegáns ásványos aláfestéssel. Kóstolva félédes érzetű, életteli savérzet, izmos test, aszalt piros bogyósokat idéző hosszú ízaroma jellemzi a kortyot.

3. Sajt falatok körte chutney-val – Kúcs Gyula Villányi Merlot 2015

Intenzív bíborvörös szín. Illatában meggy és málna jelenik meg szépen. Kóstolva száraz, kerek savérzet, fiatalos tannin, gömbölyű test, elegáns gyümölcsös ízaromák jellemzik.

4. Belga csokimousse tésztakosárban - Zsadányi Pince TKJ Édes Furmint

Közepes intenzitású aranysárga szín. Illatában aszalt gyümölcsök jegyei tűnnek fel. Kóstolva édes, életteli savérzet, finoman húsos test, aszalt- és citrus gyümölcsöket idéző aromák jellemzik.

Belépő jegy elővételben november 4-ig kedvezményes 2990,-Ft-os bevezető áron megvásárolható a helyszínen, Mi újság V.An? – irodalmi kávézóban.
November 6-tól – részvételi jegy – a helyek függvényében vásárolható – 3990,-Ft-ért
A helyszínen lehetőség van bankkártyával történő fizetésre valamint átutalással is biztosíthatják helyüket a borestre.

AVE-CATUS Kft. OTP 11703044-21454222

Kérjük, hogy feltétlenül jelentkezz itt

Borbaráti üdvözlettel

Málnási Csizmadia Éva

Vajek Andrea

 

 

 

 

 

 

 

Tetszett a cikk, feliratkozom hasonló témájú hírlevelekre!